Аграріям та фермерам нагадують про пожежну безпеку під час польових робіт

225585700 1286053668520803 4418002377164286845 nЗ метою уникнення пожеж під час збирання ранніх зернових культур, фахівці Лозівського районного управління Головного управління ДСНС України у Харківській області провели профілактичні бесіди. Збирання ранніх зернових культур в самому розпалі, тому рятувальники щоденно контролюють хід збиральної кампанії, аби мінімізувати ймовірність виникнення пожеж на полях.

У четвер, 29 липня, вогнеборці побували на полях Приватно-орендного сільськогосподарського підприємства «Агросвіт», що розташоване в селі Катеринівка Лозівського району. Вони поспілкувались із водіями зерновозів, комбайнерами та іншими хліборобами, нагадали їм правила пожежної безпеки, яких слід дотримуватись під час збору врожаю, перевірили наявність вогнегасників на спеціальній техніці тощо. Кожному була вручена пам’ятка-нагадування про дотримання правил пожежної безпеки під час збиральної кампанії.

Основні вимоги норм з питань пожежної безпеки при збиранні врожаю:

– до початку збирання врожаю вся техніка, агрегати та автомобілі повинні бути обладнані первинними засобами пожежогасіння та іскрогасниками. Трактористи, комбайнери, їхні помічники та інші особи повинні пройти протипожежний інструктаж;

– перед дозріванням колосових хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степової смуги, автомобільних шляхів та залізниць мають бути обкошені (із прибиранням скошеного) і оборані смугою;

– у період збирання забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях;

– не дозволяється заправляння збиральну техніку пальним у хлібних масивах та у нічний час в польових умовах;

– суворо забороняється палити та користуватись відкритим вогнем поряд із хлібними масивами;

– водії повинні пам’ятати, що не можна викидати недопалки в бік полів, це може призвести до пожежі із значними втратами.

–>

Джерело: Лозівська міська рада