5-річна українська Рапунцель продала свої коси, щоб допомогти онкохворому хлопчику – відео

5-річна українська Рапунцель продала свої коси, щоб допомогти онкохворому хлопчику – відео
Маленька дівчинка з Вінниці погодилася зрізати своє довге волосся заради благодійності. 5-річна Таня Посоюзна витратила гроші, отримані за продаж коси, на купівлю спеціального харчування для 10-річного хлопчика з важким онкологічним захворюванням.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Мала каже, що мріяла стати Рапунцель, адже своє волосся ніколи не стригла. А ось її мамі Анастасії, щоб заплести густе та кучеряве волосся дочки в косу, доводилося витрачати багато часу. У підсумку дівчинка задумалася, чому б не стати Білосніжкою, і вирішила змінити імідж.

“Коли зайшла мова, щоб підрізати волосся, ідея виникла миттєво. (Отримані) кошти за волосся ми вирішили передати в онкоцентр”, – розповіла мама крихітки.

Дівчинка захотіла пожертвувати гроші за свої коси 10-річному Артему Білоусу, у якого лейкоз, і крім хіміотерапії він вимагає спеціального догляду.

Хлопчик пережив кілька блоків хіміотерапії, і зараз у нього є порушення вуглеводного обміну і затримка фізичного розвитку, каже лікар-гематолог Вінницької дитячої лікарні Ольга Кузь.

Тетянці в перукарні сподобалося, адже дівчинка стриже волосся вперше.

Мала з зачіскою каре і лялькою в руках отримала в салоні краси за своє волосся трохи понад 2 тисячі гривень, і вирушила до лікарні, щоб віднести для Артема подарунок – спеціальне харчування.

Мама відвички щаслива, що дочка стала волонтеркою в п’ятирічному віці.

“Хочу, щоб якщо у людей є можливість допомогти, щоб допомагали. У нас немає можливості грошима, та якщо є можливість волоссям, то ми це використали”, – сказала вона.

Тетянка пообіцяла і надалі займатися благодійністю, а також обов’язково відвідає Артема, коли він одужає.


0