Якщо страшно та тривожно: де і як українцям отримати безкоштовну психологічну допомогу

У зв’язку війною багато людей потребують психологічної підтримки, тому що не можуть самостійно впоратися з тривогою, панікою, страхом та іншими переживаннями.

НВ зібрав контакти людей, а також чати та боти, де українці, які постраждали через військове вторгнення Росії, можуть отримати безкоштовну психологічну допомогу та підтримку.

Де отримати безкоштовну психологічну допомогу під час війни в Україні

Розкажи мені

Онлайн-платформа цілодобово надає українцям безкоштовну психологічну допомогу. “Якщо ви відчуваєте тривогу, у вас трапляються панічні атаки, ви близькі до депресії або навіть на межі – залиште заявку і чекайте. Фахівець зв’яжеться з вами якнайшвидше”, — зазначено на головній сторінці сайту. Також можна стати психологом проекту.

Посилання на сайт.

Довідник Де можна отримати безкоштовну психологічну підтримку?

У довіднику зібрані чати, консультаційні центри, різні роботи, а також контакти лікарів, які готові надати першу допомогу тим, хто її потребує.

Посилання

Збірник Волонтерська психологічна допомога

Команда Mindist зібрала поради, рекомендації, практики (у тому числі аудіо), а також номери психологів для тих, хто потребує підтримки та допомоги.

Посилання

Чати та боти для отримання психологічної допомоги

Чат-бот підтримки для українців Як ти?

Чат-бот з професійними психологами, що працюють із травами psy.for.peace

Телеграм-чат Психологічна допомога українцям під час війни
Чат-бот організації Марш жінок, де можна знайти психологічну допомогу 24/7

Чат-бот Друг. Перша допомога

Контакти психотерапевтів

Вартожити — це лінія психологічної допомоги для онкохворих пацієнтів та їх близьких. У зв’язку з військовими діями в Україні, вони також надають допомогу тим, хто постраждав через війну (отримав психотравму, не може позбутися тривоги, впоратися з емоціями).

Можна заповнити Google-анкету на безкоштовну психологічну допомогу від волонтерів.

Львівський міський центр соціальних служб також надає підтримку на своїй цілодобовій лінії психологічної підтримки — 0800307305. Дзвінки з будь-яких операторів — безкоштовні.

Поради від Української спільноти психотерапевтів. Вони консультують як очно, і онлайн. Номери: +380 93 547 37 73, +380 97 112 45 91 ( Telegram, WhatsApp).


124