Окупанти перекидають війська на схід України – Генштаб ЗСУ

Російські окупанти перекидають частину військ і зосереджують зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться в оперативній інформації Генштабу станом на 12.00.

“Основні зусилля противника зосереджені на утриманні зайнятих рубежів, підготовці до відновлення наступальних дій на окремих напрямках та встановленні повного контролю над територією Донецької і Луганської областей. Ворог вживає заходів щодо перегрупування та формування угруповань збройних сил Російської Федерації з метою ведення наступу у Східній операційній зоні. Зафіксовано перекидання частини військ та техніки ворога з території Республіки Білорусь на територію Російської Федерації залізничним транспортом”, – йдеться у повідомленні.

Також, додали у Генштабі, зберігається загроза застосування противником ракетного озброєння по об’єктах оборонно-промислового комплексу та логістичній інфраструктурі України. Триває переміщення на територію України додаткових підрозділів збройних сил РФ для ведення бойових дій. Водночас, зауважують у Генштабі, окремі військові частини ворога вже вичерпали можливості з формування резервів.


293