Путіна в окопи: у рф тривають акції протесту, більш ніж 150 затриманих

Майже у всіх містах рф після оголошення диктатором володимиром путіним мобілізації, почали роздавати повістки на вокзалах, зупинках та інших громадських місцях. Люди вийшли на акції протесту по всій країні.

За підрахунками “ОВД-Інфо”, до вечора 21 вересня було затримано понад 150 осіб.

Затримання проводилися щонайменше у 15 містах, а лідером за кількістю затриманих (30 осіб) став Єкатеринбург, пишуть місцеві Telegram-канали.

Сьогодні ввечері масово затримують мітингувальників у самому центрі Москви, на Арбаті. Мітингувальники вигукують “Ганьба поліцейським”. Поліцейські жорстоко затримують активістів.

У центрі Москви активісти скандують “Путіна в окопи!”.

Відомо, що в Санкт-Петербурзі поліцейські намагаються розбити ряди демонстрантів, що стали в зчіпку. Людей нещадно б’ють поліцейськими кийками.

В Іркутську на протести зібралося близько 60 осіб, швидко приїхали 5 машин та маршрутка з ОМОНом та розігнали практично всіх, хто був. Нині люди тримаються поодинці.

Затримання в Уфі тривають. Як повідомляють журналісти, поліція затримує всіх без розбору та валить на газони. Затримано щонайменше 14 осіб.

У Новосибірську затримало 4 особи. Поліція у розгубленості. У їхніх лавах багато проти мобілізації. За оцінкою кореспондентів, прийшло близько 150-200 осіб.

У Єкатеринбурзі затримали журналістку “It’s My City” Марину-Майю Говзман на акції проти мобілізації. Журналістка повідомила, що була присутньою на мітингу як приватна особа, а не як журналіст.

У Самарі на акції протесту затримали чоловіка, який тримав у руках український прапор.

Нагадаємо, у росії з 21 вересня оголошено часткову мобілізацію. Для відправки на війну в Україну хочуть призвати 300 тисяч резервістів.


177