Працювала в незаконно створеному правоохоронному органі: мешканці Харківщини повідомлено про підозру у колабораціонізмі

Під час окупації міста Куп`янськ 28-річна місцева мешканка добровільно пішла на співпрацю з окупантами та була прийнята на роботу в так званій «тимчасовій цивільній адміністрації Харківської області». 

Під час роботи на окупаційну адміністрацію жінка обіймала посаду «в.о. інспектора відділення громадської безпеки Управління внутрішніх справ». Зловмисниця виправдовувала перед місцевими мешканцями злочинні дії російської федерації проти України та визнавала правомірність захоплення території Харківської області.

Слідчі ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури та оперативного супроводу 7-го управління (з обслуговування Харківської області) Державної служби розслідувань Національної поліції України відкрили кримінальне провадження за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Слідчі заочно повідомили зловмисниці про підозру у скоєнні злочину.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *