Дві територіальні громади Харківщини долучилися до проєкту «Поліцейський офіцер громади»

               

Меморандуми
про співпрацю між Головним управлінням
Національної поліції в Харківській
області та Валківською й Чугуївською
міськими громадами сьогодні підписали
начальник харківської поліції Володимир
Тимошко й голови громад Валерій
Скрипніченко і Галина Мінаєва.


Як зазначив керівник главку поліції Володимир Тимошко, попри війну в Україні Головним управлінням Національної поліції в Харківській області активно продовжується взаємодія з територіальними громадами по створенню безпекового середовища та реалізації пріоритетного проєкту «Поліцейський офіцер громади».

У лютому поточного року Головним управлінням поліції вже підписано Меморандуми про співпрацю та партнерство задля реалізації проєкту ще з шістьма громадами, з яких три деокуповані, які раніше не брали участь у проєкті.

«У впровадженні цього проєкту зацікавлені у першу чергу самі громади, адже вони отримують поліцейські послуги 24/7. Офіцер громади – це поліцейський, який працює і живе у громаді, тому готовий реагувати оперативно на будь-які виклики у будь-який час. Голови громади безпосередньо беруть участь у конкурсній комісії, тому з представлених кандидатів зможуть обрати найбільш гідного», – розповів Володимир Тимошко.

Наразі у 40 територіальних громадах Харківської області впроваджено проєкт «Поліцейський офіцер громади», де введено 108 посад поліцейських офіцерів громади. Всі вони отримали сучасні службові автомобілі, які оснащені всім необхідним для роботи та надання допомоги місцевим мешканцям. Також для правоохоронців виділили робочі приміщення, придбали оргтехніку, меблі тощо.

Довідково: до кінця 2024 року планується реалізувати проєкт «Поліцейський офіцер громади» ще у 18 громах на 29 посад поліцейських офіцерів.

Відділ
комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *