Колективний договір ЛКМЗ— кращий в галузі +vd

 

Таким його визнав обласний профспілковий комітет. Про це оголосили 25 квітня на конференції трудового колективу ЛКМЗ.

На конференції трудового колективу керівники Лозівського ковальсько-механічного заводу розповіли про виконання минулорічного колдоговору і затвердили новий договір, на 2012 рік.

Генеральний директор заводу Василь Черномаз розповів про роботу ЛКМЗ. За його словами, протягом 2011 року виникали проблеми із замовленнями. Щоб не звільняти працівників, адміністрація проводила їх перекваліфікацію.

Також Василь Черномаз повідомив про порушення з боку заводчан. За минулий рік близько 100 працівників спіймали на крадіжці майна. Практично всіх їх звільнили. Також втратили роботу люди, які з’являлися на ЛКМЗ у нетверезому стані, і ті, хто прогулював.

Відносно колдоговору директор зазначив: не всі заплановані покращення умов праці вдалося втілити у життя. Також виникли проблеми з охороною праці. 9 заводчан отримали травми.

Однак, крім негативних, є й приємні моменти. Заводчани отримували матеріальну допомогу. Збільшилась і середня зарплатня людей. Зараз вона складає 2224 гривні.

Присутній на конференції голова обласного профспілкового комітету Віктор Антонов відзначив, що ЛКМЗ — один з кращих заводів із забезпечення харчуванням та оздоровлення працівників.

Наприкінці конференції заводчани одноголосно ухвалили колективний договор на 2012 рік. До нього внесли 4 нові пункти, які стосуються охорони праці, а також невиконані заходи з покращення умов роботи людей.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}pyen3jsJsC0{/youtube}