Лозівчанин оголосив суху голодовку під Лозівським центром зайнятості +vd

Лозівчанин Юрій Коробка вимагав, щоб йому повернули виплати за 3 місяці, які начебто несправедливо скасували. Вранці 17 січня він прийшов до Лозівського міськрайонного центру зайнятості з табличкою, на якій було написано: «Оголошую суху голодовку».

У грудні минулого року Юрій Коробка звільнився з Лозівського молочного заводу. Чоловік просив розрахунку за станом здоров’я. У нього хвора печінка. Однак керівник підприємства, за словами безробітного, на це не погодився. Довелось писати заяву за власним бажанням, бо праця пресувальника сиру видалась заважкою. Юрій Коробка витримав на цій посаді лише 9 днів.

Через самовільне звільнення чоловікові виплачуватимуть допомогу не рік, як мали б, а 9 місяців. Юрій взяв медичну карту, довідку про звільнення з військової служби за станом здоров’я і попросив центр зайнятості переглянути своє рішення. Спеціалісти установи у проханні відмовили. Начальник центру зайнятості Петро Іванченко вважає, що вимоги безробітного безпідставні: треба було вмовляти керівництво молочного заводу.

У центрі зайнятості чоловікові запропонували допомогти швидше знайти роботу. На це пан Юрій погодився. Лише попросив, щоб праця була посильною. Безробітний має дипломи за двома спеціальностями: маркетолог вищої кваліфікації та офіцер з вищою військово-політичною освітою. Закінчивши 2 виші, він 10 останніх років перебивався неофіційними підробітками. Тепер хоче працювати легально.

Чоловік закінчив свою голодовку через 2 години після її початку, коли центр зайнятості запропонував йому роботу в комунальному підприємстві «Еко-Сан». Як запевнив його директор Володимир Селезньов, станом на 18 січня Юрій Коробка до “Еко-Сану” не прийшов.

Анна Скрипник

 

{youtube}nK_jWNUzMfc{/youtube}