Нардеп А. Гіршфельд допомагатиме Красноградському технікуму залишитися на держфінансуванні +vd

40 вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації Харківщини планують передати з державного фінансування на місцеве, – частину їх можуть оптимізувати. Зберегти держзабезпечення для Красноградського технікуму механізації сільського господарства попросив нардепа Анатолія Гіршфельда  директор навчального закладу Валентин Кіяшко на прийомі 21 грудня. 

 

Передача Красноградського технікуму на місцеве фінансування – це його загибель, переконаний Валентин Кіяшко. Він навіть згодний, щоб технікум втратив свій статус, став середнім професійним коледжем, аби тільки було держзабезпечення. Такий варіант нібито запропонували у Комітеті з питань науки і освіти.

Навіщо понижувати статус навчального закладу, краще стати дочірнім закладом харківського аграрного вишу, відповів нардеп Анатолій Гіршфельд.

У Міносвіти такий варіант передбачили раніше за технікуми і унеможливили злиття, підкреслив Валентин Кіяшко.

Анатолій Гіршфельд переконував, залишитись на обласному бюджеті, з підтримкою не найбіднішого Красноградського району – не такий вже поганий варіант. Однак технікум все одно боїться оптимізації, і хоче на державний бюджет, запевняв Валентин Кіяшко.

З цим народний депутат пообіцяв допомогти. Він звернеться до Кабміну.

          {youtube}eUxIhqnIJVI{/youtube}