Лозівські студенти претендують на призові місця в обласному конкурсі талантів +vd

Свою художню самодіяльність молодь демонструвала на щорічному оглядовому обласному конкурсі, який пройшов 19 та 20 березня. Хлопці та дівчата присвятили свій виступ українській темі – народній пісні, танцям та віршам.

Майбутні аграрії повернулися у минуле

Студенти Панютинського аграрного ліцею показували свої здібності 19 березня на сцені рідного навчального закладу. Їхні таланти оцінювали спеціалісти з обласного державного будинку художньої і технічної творчості.

Пісні, вірші,танці та навіть театральні постановки студенти присвятили українському митцю Тарасу Шевченку, на честь 200-ї річниці з дня його народження. У своїй міні-виставі сучасні учні за допомогою машини часу повернулися у минуле і зустрілися з малим Тарасом та його сучасниками. Вони на власні очі побачили життя поета і розповіли Шевченку, що у майбутньому Україна буде таки незалежною, а його твори стануть національною гордістю.

– Наші учні виховуються в дусі патріотизму, – говорить  член журі, представник Харківського державного будинку художньої та технічної творчості Любов Барабаш. – Ми побачили з якою душевністю вони читали Шевченка, співали пісні і присвячували свою творчість нашій Батьківщині.

Перукарі та модельєри вразили акторським талантом

Студенти Лозівського професійного ліцею свої здібності представникам журі з області показували наступного дня – 20 березня. Лозівчани продовжили українську тематику. На сцені ліцею вони показали музично-драматичну постановку уривку з поеми Тараса «Тополя» – про нещасливе кохання молодої дівчини.

Художній керівник вокального гуртка Тетяна Кошелева своїми вихованцями пишається. Говорить, що їхній навчальний заклад – найкращий. Декілька років поспіль на обласному конкурсі самодіяльності Лозівський профліцей посідає тільки перше місце.

– Головне – це не нагорода, – додає Тетяна Кошелева. – Найголовніше – це задоволення дітей, те, яке вони отримують, коли виступають на сцені.

Не забули лозівські студенти і про власну професію, яку здобувають у ліцеї. Перукарі та модельєри  продемонстрували свої наряди та зачіски.

Лозівський професійний ліцей має високі шанси на цьогорічну перемогу в конкурсі, впевнені студенти та педагоги закладу. Результати огляду художньої самодіяльності будуть оголошені наприкінці березня.

Олена Коваленко

 

{youtube}KHUZS-NOP4s{/youtube}