У Панютиному вже святкують День захисту дітей +vd

Будинок науки і техніки «Укрспецвагону» розпочав серію концертів до 1 червня. Як пояснив селищний голова Олексій Корпан, у Панютиному стільки обдарованої малечі, що одного святкового вечора для них було б замало.

У першому концерті виступали вокальні ансамблі «Краплинка» та «Каприз». Такі великі співочі колективи – рідкість для будинків культури. Для цих закладів традиційніші солісти, дуети та тріо, пояснює директор Будинку науки та техніки Людмила Ходикіна.

Вокальний концерт у Панютиному поділили на кілька тематичних відділень. У першій частині ансамблі виконували дитячі пісні. Потім виступали окремі співаки і лунали військові композиції. А в останньому відділенні з дітьми заспівали дорослі.

Вчитель з вокалу Марина Колісник похвалила своїх співаків і подякувала їхнім татам та мамам за терпіння і розуміння.

Останнім часом батькам доводиться більше підтримувати своїх юних співаків. В утримувача Будинку науки та техніки –  держпідприємства «Укрспецвагон» – не найкращі часи, пояснює селищний голова Олексій Корпан. За його словами, підприємство зараз може лише перекривати комунальні платежі та зарплатню працівників панютинського закладу культури – це також немалі гроші.

У селищі дуже не хочуть втрачати високий рівень свого Будинку науки та техніки, говорить Олексій Корпан, тому навіть зробили місцеві концерти платними. Глядачі тепер купують квитки за 10 гривень і в такий спосіб підтримують талановиту дітвору.

 

Анна Скрипник

 

 {youtube}4dYXDANzzec{/youtube}