Надто дороге пальне: яким АЗС рекомендували знизити ціни

Надто дороге пальне: яким АЗС рекомендували знизити ціни
Антимонопольний комітет надав рекомендації учасникам роздрібного ринку щодо цін на пальне, які не відповідають Європейським котируванням на нафтопродукти.

Відповідна інформація розміщена на сайті АМКУ.

“Котирування на Європейських біржах і рівень закупівельних цін є одними із факторів, які впливають на формування роздрібних цін на високооктанові бензини, дизельне пальне та СВГ (скрапленого вуглеводневого газу) на території України, їх зниження має забезпечити зниження закупівельних цін на нафтопродукти на території України, а отже є підставою для зміни роздрібних цін”, – зазначають в Антимонопольному комітеті.

За даними АМКУ, з 12 березня 2021 року Європейські котирування на дизельне пальне та високооктанові бензини почали знижуватися. При цьому рівень роздрібних цін на інформаційних табло стаціонарних АЗС в Україні продовжував зростати.

У цьому зв’язку, АМКУ рекомендував основним учасниками ринку утриматися від вчинення дій, що можуть призвести до порушення законодавства про захист економічної конкуренції на ринку роздрібної реалізації високооктанових бензинів, дизельного пального та СВГ.

Крім того, АМКУ вказав на необхідність вжити заходів щодо встановлення роздрібних цін на СВГ, високооктанові бензини та дизельне пальне на рівні, який існував би за умов значної конкуренції на ринку та відповідав об’єктивній ситуацій на ринку.


0