Терміново в лікарню: медик назвав показання для госпіталізації хворих з COVID-19

Терміново в лікарню: медик назвав показання для госпіталізації хворих з COVID-19
Український лікар і телеведучий Євген Комаровський назвав три основні показники, які говорять про те, що пацієнта з COVID-19 необхідно терміново доставити в стаціонар.

Про це лікар напередодні написав на своєму сайті.

Відповідаючи на запитання передплатників про необхідність госпіталізації, медик назвав три важливі ознаки, які говорять про те, що пацієнтові необхідно лікування в стаціонарі під наглядом лікарів.

“Показання до госпіталізації: по-перше, сатурація нижче 93 на тлі кисневотерапії – тобто коли у вас 92, ви даєте кисень, і сатурація підвищується, то можна дихати дома за допомогою концентратора, якщо не підвищується чи немає концентратора, то ви йдете в стаціонар”, – пояснив Комаровський і додав, що психічні розлади на тлі коронавірусу – це теж привід лягти в стаціонар.

Також він рекомендував не зволікати зі зверненням до лікарні при кишковому синдромі.

“При самолікуванні коронавірусу дуже часто небезпечним виявляється кишковий синдром – коли на тлі підвищеної температури розвивається діарея і можливе швидке зневоднення, то в домашніх умовах боротися з цим дуже важко, можливі ускладнення, тому потрібен нагляд лікаря та внутрішньовенне введення препаратів”, – зазначив лікар.

Крім того, Комаровський закликав стежити за температурою тіла.

“Ще одним показанням для госпіталізації є висока температура – вище 39 градусів – при відсутності реакції організму на жарознижуючі”, – написав він.


1522