Скандал у спецшколі: діти заявили про знущання і не відвідують заняття

Скандал у спецшколі: діти заявили про знущання і не відвідують заняття
У Городищі Черкаської області спалахнув скандал навколо двох підлітків, які разом із бабусею “воюють” проти спецшколи.

Діти стверджують, що в закладі над ними знущаються, а тому просять переведення до звичайної школи біля дому.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

У зв’язку із ситуацією діти вже майже два місяці без поважних причин не ходять до школи. Віка та Олександр перебувають під опікою у бабусі Ніни змалечку, мама з дітьми не живе.

Брат із сестрою із ментальними особливостями вчилися у спецшколі-інтернаті за 20 кілометрів від дому, поки одного дня не відмовилися повертатися до закладу.

Бабуся каже, що переживає, чи не голодні діти в інтернаті та чи не ображають їх там. Проте документи спецзаклад їй не віддає, а школа поруч приймати онуків жінки відмовляється. Тим часом сусіди готують звернення про те, щоби дітей у бабусі забрали.

“Ми хотіли піти в опікунську раду, щоби їх забрали. Вона (бабуся. – ред.) їх не виховує, а дітей вчить лише пліткам. Що вона їм дасть в 72 роки”, – обурюються односельці.

Найбільше їх обурює те, що діти не привчені до нормального туалету, а ходять на вулиці. Натомість діти показують свою тісну, проте чисту кімнату, де сплять усі втрьох.

В інтернаті журналістам показали дитячі спальні та їдальню, де ознайомили зі щоденним меню. Звинувачення дітей в установі спростували, мовляв, “діти вийшли з-під контролю бабусі” та “видумують історії”, щоби прогулювати навчання.

Переконати дітей і бабусю в тому, що навчальний рік треба завершити, в інтернаті не можуть. Допомогти неблагополучній родині мала б місцева служба у справах дітей, проте в Городищі нова ОТГ, де дитячу службу лише створюють.

Скандал у спецшколі: діти заявили про знущання і не відвідують заняття
у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Рейтинг:

(голосів: 0)

Сьогодні, 23:13

Коментарів
0
Переглядів