Лозівський район: палія стерні спіймали “на гарячому” (ВІДЕО)

22 серпня о 15:04 на номер “101” надійшла інформація про загоряння стерні на полі. Подія трапилась за межами села Плахтіївка Близнюківської територіальної громади Лозівського району Харківської області.

До місця події прибуло чергове відділення 10-ї частини Державної пожежно-рятувальної служби на автоцистерні. На той час площа пожежі складала близько 1500 м.кв. О 20:10 вогонь вдалось локалізувати та о 20:45 повністю ліквідували. Причина виникнення пожежі — підпал.

Те, як місцевий чоловік здійснював підпал стерні на орендованій ним земельній ділянці, помітила заступниця Близнюківського селищного голови, яка проїздила повз. На зауваження припинити порушувати закон чоловік не реагував. Про даний факт жінка відразу повідомила органи ДСНС та Національної поліції, зафіксувавши порушення на телефон.

Дана подія внесена до ЄРДР за ст. 245 ч.1 Кримінального Кодексу УкраїниЗнищення або пошкодження об’єктів рослинного світу”. На даний час проводиться досудове розслідування.

Рятувальники вкотре наголошують, що спалювання сухої трави, чагарників, сміття та іншої рослинності ЗАБОРОНЕНО! Внаслідок пожеж вогнем знищується не лише суха рослинність та її залишки, але й насіння і коріння живих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів. Руйнується гумус, гинуть ґрунтоутворювальні організми та бактерії, які відіграють важливу роль у мікробіологічних процесах і допомагають рослинам засвоювати корисні речовини. Вогняна стихія поглинає на своєму шляху все живе. Гинуть рослини, комахи, молодняк звірів та птахів.

Наголошуємо, якщо Ви виявили пожежу, негайно телефонуйте за номером “101”, а якщо помітили особу причетну до загоряння викликайте представників поліції за номером “102”!

 

ГУ ДСНС України у Харківській області

250821-15.jpeg250821-16.jpeg