У день рідної мови до лозівських учнів завітали артисти з Харкова +vd

 

Оперний спів, лялькова вистава та професійна гра на народних інструментах. Все це 21 лютого показали лозівським учням.

Оперний спів, лялькова вистава та професійна гра на народних інструментах. Все це 21 лютого почули та побачили лозівські учні. У Міжнародний день рідної мови міський відділ освіти вперше підготував для школярів велике свято за участю артистів з харківських театрів. Виступи гостей пройшли у 3 навчальних закладах: другому колегіумі, першій школі та ліцеї № 4.

У актовій залі колегіуму школярі з різних навчальних закладів очікують на виступ харківського ансамблю народних інструментів «Весела банда». Для дітей з сьомої школи цей концерт, як подарунок. Говорять, вони люблять українську мову.

Коли ансамбль з’явився, на сцені діти побачили справжні українські інструменти, зокрема, цимбали.

У цей час в 1 школі лозівські старшокласники слухали оперний спів лауреатів міжнародних конкурсів. Виступ харківських солістів прийшовся дітям до смаку. Одні учні впевнилися, що українська мова співуча, а деякі розповіли, що відчули навіть гордість за свою країну.

У свою чергу солісти також були приємно вражені. Лозівські учні виявилися дуже уважними слухачами. Артисти говорять, що хотіли показати школярам, наскільки люди поєднані, незважаючи на різну мову.

Поки старші школярі слухали оперний спів та живу музику, учні молодших класів дивилися лялькову виставу «Гуси-лебеді». Вона проходила у 4 ліцеї. Показали спектакль актори Харківського національного університету мистецтв імені Котляревського.

Таке велике свято міський відділ освіти та вчителі української мови організували, аби прищепити дітям любов до рідної культури. Наступного року освітяни планують влаштувати не гірше святкування.

Ірина Лєушканова

 

{flv}21_02_12_ridna mova{/flv}