У Лозовій планують запровадити бюджет участі

Лозівську молодь навчали, як можна запропонувати та втілити цікавий проект для громади за бюджетні кошти.

Про бюджет участі для юних активістів Лозової  22 березня розказав доцент кафедри соціальної і гуманітарної політики Харківського регіонального інституту державного управління Олег Кулініч. Він поділився, завдяки такій програмі місцева влада зможе краще розуміти потреби громади та співпрацювати з нею.  Активні мешканці, у свою чергу,  зможуть втілювати цікаві та потрібні тергромаді ідеї.

Пропонувати проекти може будь-який мешканець тергромади. У Харківській області бюджет участі запровадили нещодавно, поділився спеціаліст.  У Лозовій така програма поки не діє.

Директор Лозівського центру молоді Вадим Гоч розповів, молодіжний хаб «PIXEL» виграв грант від німецької організації GIZ. Завдяки цьому 30  молодих активістів від 14 до 35 років зможуть пройти навчання та дізнатися, що таке бюджет участі, як він працює та навчитися працювати з проектами для розвитку громади.

 

2 коментарі

  1. Справедливый

    Классная идея , молодцы !

  2. Чтоб хаб был “молодежным” его руководителем должен быть молодой человек. А то опять превратят все в совковый клуб пионеров с рисованными стенгазетами, а на деньги немцев гуаши и ватманы закупят