Як заохотити молодь залишитися у селі: версія одного з сільських голів Лозівщини +vd

У селі Перемога Лозівського району 30 червня святкували День молоді — як і всюди по селах Лозівщини. На святі журналісти поцікавилися у юних переможан щодо їхніх планів на майбутнє.

— Я, звісно, хочу добре вивчитися. Ну, потім добре вийти заміж і жити безтурботно, – говорить Вероніка.

— Хочу вивчитися у Харкові, жити десь у Лозовій, – це плани Дарини.

— В іншому місті. У країні іншій, – каже гарячий південний хлопець Ельмір.

— Як вийде… – сумнівається Таміла.

— Не знаю, у нашому селі зараз перспектив для молоді не дуже багато, тому — як вийде. Звісно, хотілося б, але… – підтримує подружку Вероніка.

На своє свято перемозька молодь привела малечу. Дивлячись на неї, сільський голова Віктор Халюта сподівається, що вони думатимуть інакше. Це, говорить, залежить від дорослих. Пан Халюта переконаний, що молоді потрібні не лише робочі місця і зарплата — вона має спілкуватися безпосередньо з сільгоспвиробниками, виходити в поле, відчувати на собі, що сільські професії теж цікаві й можуть приносити дохід.

“Мало йдуть хлопці вчитися на механізаторів. Ми незабаром доживемо, що в нас механізаторів не буде, механізатор на селі — це, так би мовити, вже дефіцит. Побільше, мені здається, треба проводити зустрічі з молоддю, починаючи зі шкільної лави”, – говорить Віктор Халюта.

На святі сільський голова побажав молодим, аби їхні мрії збулися, й усім — щоб малеча стала майбутнім села Перемога.

Розважальну програму для переможан цього вечора забезпечив місцевий клуб та місцевий же сільгоспвиробник — підприємство “Супіна-Агро”. Воно надало гроші на призи.

Валерія Гецко

 

{youtube}fXdXxb_LAO4{/youtube}