У Нью-Йорку оголошено надзвичайний стан: у чому причина

У стічних водах Нью-Йорка виявлено вірус поліомієліту. Це зумовило владу штату оголосити надзвичайний стан.

Про це повідомляє Politico.

“Штат Нью-Йорк у п’ятницю оголосив надзвичайний стан після того, як поліовірус був виявлений у пробах стічних вод з Лонг Айленда, що свідчить про зростання поширення вірусу, здатного спричинити паралітичну хворобу, у громаді”, – пише видання.

Вірус було виявлено у стічних водах не лише міста Нью-Йорк, а й кількох інших регіонів штату: Рокленд, Оріндж, Салліван і Нассау. “Усі проби виявили тип поліовірусу, спроможного викликати параліч”, – повідомляє Politico.

За словами медиків, за кожним виявленим випадком поліомієліту можуть залишатися сотні інфікованих людей, які не знають про свій діагноз. Утім досі в штаті підтвердили лише один випадок поліомієліту – перший в США за майже десятиріччя.

Губернатор Кеті Хоукул видала указ, який збільшує ресурси штату для боротьби з поширенням вірусу.

Термін дії надзвичайного стану спливає 9 жовтня.

Довідка:

Поліомієліт – інфекційне захворювання, яке спричиняє поліовірус. Він поширюється від людини до людини найчастіше через фекалії та слину, якими забруднено руки, їжу та воду.

Захворіти на поліомієліт може кожна невакцинована людина – і дитина, і дорослий. Але найбільш сприйнятливі до вірусу поліомієліту діти у віці до п’яти років.

Перебіг хвороби характеризується ураженням центральної нервової системи, виникненням паралічів. Хвороба може призвести до смерті.

Поліомієліт неможливо вилікувати, але цій смертельно небезпечній хворобі можна запобігти завдяки вакцинації.


1 189