Сьогодні стартує Євро-2020

Сьогодні стартує Євро-2020
Сьогодні , 11 червня, в Римі о 21:30 відбудеться церемонія відкриття фінальної частини 16-го за ліком чемпіонату Європи з футболу. А вже о 22:00 розпочнеться перший матч – Італія зустрінеться зі збірною Туреччини.

Вдруге поспіль участь у фінальному турнірі беруть 24 збірні, які сформували шість гру по чотири. У плей-офф вийдуть по дві найкращі з кожної, а також чотири кращі з шести збірних, які посіли треті місця. Потім команди зіграють на вибування в 1/8 фіналу, 1/4 фіналу, півфіналі та фіналі, пише ua-football

Вперше в історії Євро не має одного чи двох господарів. Матчі відбуватимуться у 12 містах Європи: Амстердамі, Лондоні, Баку, Дубліні, Мюнхені, Римі, Бухаресті, Севільї, Будапешті, Глазго, Копенгагені та Санкт-Петербурзі.

Турнір триватиме рівно місяць. Фінал заплановано на 11 липня, гра відбудеться на лондонському “Вемблі”.

Втретє в своїй історії на чемпіонаті Європи зіграє збірна України. Команда Андрія Шевченка потрапила до групи з Нідерландами, Австрією та Північною Македонією. Перший матч синьо-жовті, дизайн форми яких спровокував істерику у Москві, зіграють 13-го червня з Нідерландами.

Матчі групового етапу будуть відбуватись у три часових слоти, які починаються о 16:00, 19:00 та 22:00. В Україні права на показ Євро-2020 має загальнонаціональний телеканал “Україна”. Він транслюватиме третину поєдинків, серед яких, зокрема, усі матчі збірної України. Трансляція усіх матчів буде доступна на канал “Футбол 1” та “Футбол 2”, які є платними.

Головним фаворитом турніру букмекери вважають збірну Франції, трохи більші коефіцієнти на перемогу Англії чи Бельгії. Далі в рейтингу йдуть Німеччина, Іспанія, Італія та Португалія.


0