У Києві підбили перші підсумки урядової інформаційної кампанії EUКраїна

10 лютого відбулась конференція державних органів влади «Комунікаційна кампанія EUКраїна: звіт та аналіз».

Під час заходу учасники обмінялися досвідом реалізації інформаційної кампанії, продемонстрували досягнення в межах кампанії, а також окреслили подальші кроки. 

Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина подякувала присутнім за активну участь в реалізації інформаційної кампанії, відзначила позитивну динаміку кампанії, а також закцентувала на необхідності продовження роботи з інформування населення про євроінтеграційні успіхи України.

«EUKраїна стала наймасштабнішою урядовою комунікаційною кампанією з євроінтеграції в Україні. Завдяки скоординованій роботі близько 40 державних органів комунікація євроінтеграції, зміст і усвідомлення громадянами цінностей ЄС набуває особливого значення. За два роки кампанії суттєво збільшилась підтримка громадянами євроінтеграційного курсу України. Це говорить про підвищення ступеня обізнаності суспільства щодо євроінтеграції», – зазначила Ольга Стефанішина.

На заході відзначили ключові здобутки кампанії: 

– охоплено близько 11 млн унікальних контактів завдяки діджитал-частині кампанії, що проводилася за підтримки проєкту ЄС Association4U;

– завдяки етапу всеукраїнської державної кампанії, яку імплементувало Держкомтелерадіо, охоплено понад 15 млн українців;

– 36 % громадян бачили або чули про кампанію EUKраїна, найбільше – на Півдні (40%) і Сході (36%);

– на 8% людей більше почали помічати інформацію про євроінтеграцію.

Також під час конференції найактивніші державні органи – учасники кампанії були нагороджені «Зіркою EUKраїна». Серед переможців: Державна служба якості освіти, Державна митна служба, Укравтодор (Державне агентство автомобільних доріг України), Державне космічне агентство, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство розвитку громад та територій, ​​Запорізька ОДА, а особливу відзнаку за найактивнішу участь в кампанії отримало Міністерство юстиції.

Довідка. Кампанію #EUКраїна ініціювала 21 грудня 2020 року Ольга Стефанішина, Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні та проєкту ЄС Association4U. Більше про кампанію EUКраїна та про євроінтеграцію загалом можна дізнатися за посиланням.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація